Data Visualization Training Courses

Data Visualization Training Courses

Lokale, instructieve Live Data Visualization-trainingscursussen demonstreren door middel van discussie en handson de vaardigheden, strategieën, hulpmiddelen en benaderingen voor het visualiseren en rapporteren van gegevens voor verschillende doelgroepen Casestudy's worden ook geanalyseerd en besproken om uit te leggen hoe datavisualisatie-oplossingen in de echte wereld worden toegepast om betekenis uit data te halen en cruciale vragen te beantwoorden Data Visualization-training is beschikbaar als 'live training op locatie' of 'live training op afstand' Onsite live training kan lokaal worden uitgevoerd op het terrein van de klant in Nederland of in NobleProg bedrijfsopleidingscentra in Nederland Live-training op afstand wordt uitgevoerd via een interactieve, externe desktop NobleProg Uw lokale trainingsaanbieder.

Machine Translated

Getuigenissen

★★★★★
★★★★★

Data Visualization subcategorieën

Data Visualization Cursusoverzicht

Course Name
Duration
Overview
Course Name
Duration
Overview
35 hours
Deelnemers die deze training voltooien, krijgen een praktisch, real-world begrip van Data Science en de bijbehorende technologieën, methodologieën en hulpmiddelen Deelnemers krijgen de gelegenheid om deze kennis in de praktijk te brengen door middel van handsonoefeningen Groepsinteractie en feedback van instructeurs vormen een belangrijk onderdeel van de klas De cursus begint met een inleiding tot elementaire concepten van Data Science en gaat vervolgens verder met de tools en methodologieën die worden gebruikt in Data Science Publiek ontwikkelaars Technische analisten IT-consultants Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Om een ​​aangepaste training aan te vragen voor deze cursus, neem dan contact met ons op om dit te regelen .
14 hours
In this instructor-led, live training in Nederland, participants will learn three different approaches for accessing, analyzing and visualizing data. We start with an introduction to RDMS databases; the focus will be on accessing and querying an Oracle database using the SQL language. Then we look at strategies for accessing an RDMS database programmatically using the Python language. Finally, we look at how to visualize and present data graphically using TIBCO Spotfire.  Format of the Course
Interactive lecture and discussion.
Lots of exercises and practice.
Hands-on implementation in a live-lab environment.
14 hours
Embedding Projector is een opensource-webtoepassing voor het visualiseren van de gegevens die worden gebruikt om machine-leersystemen te trainen Het is gemaakt door Google en maakt deel uit van TensorFlow Deze instructieve, live training introduceert de concepten achter Embedding Projector en leidt deelnemers door het opzetten van een demoproject Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Onderzoek hoe gegevens worden geïnterpreteerd door machine learning-modellen Navigeer door 3D- en 2D-weergaven van gegevens om te begrijpen hoe een algoritme voor machine-learning het interpreteert Begrijp de concepten achter Inbedding en hun rol in het representeren van wiskundige vectoren voor afbeeldingen, woorden en cijfers Verken de eigenschappen van een specifieke insluiting om het gedrag van een model te begrijpen Pas Embedding Project toe op realworld-use cases zoals het bouwen van een songaanbevelingssysteem voor muziekliefhebbers Publiek ontwikkelaars Datawetenschappers Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
28 hours
Deze cursus is bedoeld voor ingenieurs en besluitvormers die werkzaam zijn in datamining en kennisdetectie. U leert hoe u effectieve plots en manieren maakt om uw gegevens te presenteren en weer te geven op een manier die de besluitvormers zal aanspreken en hen helpt om verborgen informatie te begrijpen.
28 hours
Deze cursus is bedoeld voor data-ingenieurs, besluitvormers en data-analisten en zal u leiden tot het maken van zeer effectieve plots met behulp van R studio die een beroep doen op besluitvormers en hen helpen verborgen informatie te vinden en de juiste beslissingen te nemen
21 hours
Apache Druid is een open-source, kolomgeoriënteerde, gedistribueerde gegevensopslag geschreven in Java . Het is ontworpen om snel enorme hoeveelheden gebeurtenisgegevens op te nemen en OLAP-query's met lage latentie op die gegevens uit te voeren. Druid wordt vaak gebruikt in business intelligence-toepassingen om grote hoeveelheden realtime en historische gegevens te analyseren. Het is ook zeer geschikt voor het aansturen van snelle, interactieve, analytische dashboards voor eindgebruikers. Druid wordt gebruikt door bedrijven zoals Alibaba, Airbnb, Cisco , eBay, Netflix, Paypal en Yahoo. In deze door een instructeur geleide live cursus verkennen we enkele van de beperkingen van datawarehouse-oplossingen en bespreken we hoe Druid deze technologieën kan aanvullen om een flexibele en schaalbare streaming analytics-stack te vormen. We nemen vele voorbeelden door en bieden deelnemers de kans om op druïden gebaseerde oplossingen in een laboratoriumomgeving te implementeren en te testen.
  Indeling van de cursus
  • Deelcollege, deelbespreking, zware praktijkoefeningen, incidentele testen om begrip te peilen
  21 hours
  De cursus is bedoeld voor diegenen die graag een alternatief programma willen weten voor het commerciële MATLAB-pakket De driedaagse training biedt uitgebreide informatie over het verplaatsen van de omgeving en het uitvoeren van het OCTAVE-pakket voor gegevensanalyse en technische berekeningen De trainingsontvangers zijn beginners, maar ook degenen die het programma kennen en die hun kennis willen systematiseren en hun vaardigheden willen verbeteren Kennis van andere programmeertalen is niet vereist, maar het zal de kennisverwerving van de lerenden aanzienlijk vergemakkelijken De cursus zal je laten zien hoe je het programma in veel praktische voorbeelden kunt gebruiken .
  14 hours
  Apache Zeppelin is een webbased notebook voor het vastleggen, onderzoeken, visualiseren en delen van Hadoop- en Spark-data Deze instructieve, live training introduceert de concepten achter interactieve data-analyse en leidt deelnemers door de inzet en het gebruik van Zeppelin in een omgeving met één gebruiker of meerdere gebruikers Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Installeer en configureer Zeppelin Ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en delen van gegevens in een browsergebaseerde interface Visualiseer resultaten zonder naar de opdrachtregel of clusterdetails te verwijzen Uitvoeren en samenwerken aan lange workflows Werk met een van een aantal plugin-taal / dataprocessing-backends, zoals Scala (met Apache Spark), Python (met Apache Spark), Spark SQL, JDBC, Markdown en Shell Integreer Zeppelin met Spark, Flink en Map Reduce Beveiligde multi-user-instanties van Zeppelin met Apache Shiro Publiek Gegevensingenieurs Data-analisten Datawetenschappers Software ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
  21 hours
  In deze live training met instructeur leren deelnemers de vaardigheden, strategieën, hulpmiddelen en benaderingen voor het visualiseren en rapporteren van gegevens voor verschillende doelgroepen Casestudy's worden ook geanalyseerd en besproken om uit te leggen hoe datavisualisatieoplossingen in de echte wereld worden toegepast om betekenis aan data te ontlenen en cruciale vragen te beantwoorden Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Schrijf rapporten met pakkende titels, ondertitels en aantekeningen met de meest geschikte highlighting, uitlijning en kleurenschema's voor leesbaarheid en gebruikersvriendelijkheid Ontwerp diagrammen die aansluiten bij de informatiebehoeften en interesses van het publiek Kies de beste grafiektypen voor een gegeven dataset (behalve cirkeldiagrammen en staafdiagrammen) Identificeer en analyseer de meest waardevolle en relevante gegevens snel en efficiënt Selecteer de beste bestandsindelingen om op te nemen in rapporten (grafieken, infographics, referenties, GIF's, etc) Maak effectieve lay-outs voor het weergeven van tijdreeksgegevens, parttowhole-relaties, geografische patronen en geneste gegevens Gebruik effectieve kleurcodes om kwalitatieve en op tekst gebaseerde gegevens weer te geven, zoals sentimentanalyse, tijdlijnen, kalenders en diagrammen Pas de meest geschikte tools toe voor de job (Excel, R, Tableau, mapping programma's, etc) Bereid datasets voor op visualisatie Publiek Data-analisten Bedrijfsmanagers Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
  7 hours
  The Tidyverse is a collection of versatile R packages for cleaning, processing, modeling, and visualizing data. Some of the packages included are: ggplot2, dplyr, tidyr, readr, purrr, and tibble. In this instructor-led, live training, participants will learn how to manipulate and visualize data using the tools included in the Tidyverse. By the end of this training, participants will be able to:
  • Perform data analysis and create appealing visualizations
  • Draw useful conclusions from various datasets of sample data
  • Filter, sort and summarize data to answer exploratory questions
  • Turn processed data into informative line plots, bar plots, histograms
  • Import and filter data from diverse data sources, including Excel, CSV, and SPSS files
  Audience
  • Beginners to the R language
  • Beginners to data analysis and data visualization
  Format of the course
  • Part lecture, part discussion, exercises and heavy hands-on practice
  21 hours
  In this instructor-led, live training in Nederland (onsite or remote), participants will learn how to use Microsoft Power BI to analyze and visualize data using a series of sample data sets. By the end of this training, participants will be able to:
  • Create visually compelling dashboards that provide valuable insights into data.
  • Obtain and integrate data from multiple data sources.
  • Build and share visualizations with team members.
  • Adjust data with Power BI Desktop.
  7 hours
  D3.js (of D3 voor gegevensgestuurde documenten) is een Java Script-bibliotheek die SVG , HTML 5 en CSS voor het produceren van dynamische, interactieve datavisualisaties in webbrowsers. In deze door een instructeur geleide live training leren deelnemers hoe ze webgebaseerde datagestuurde visualisaties kunnen maken die responsief op meerdere apparaten worden uitgevoerd. Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:
  • Gebruik D3 om interactieve afbeeldingen, informatiedashboards, infographics en kaarten te maken.
  • Beheer HTML met jQuery achtige selecties.
  • Transformeer de DOM door elementen te selecteren en gegevens samen te voegen.
  • Exporteer SVG voor gebruik in gedrukte publicaties.
  Formaat van de cursus
  • Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen
  7 hours
  Highcharts is an open-source JavaScript library for creating interactive graphical charts on the Web. It is commonly used to represent data in a more user-readable and interactive fashion. In this instructor-led, live training, participants will learn how to create high-quality data visualizations for web applications using Highcharts. By the end of this training, participants will be able to:
  • Set up interactive charts on the Web using only HTML and JavaScript
  • Represent large datasets in visually interesting and interactive ways
  • Export charts to JPEG, PNG, SVG, or PDF
  • Integrate Highcharts with jQuery Mobile for cross-platform compatibility
  Audience
  • Developers
  Format of the course
  • Part lecture, part discussion, exercises and heavy hands-on practice
  14 hours
  Tableau is een tool voor business intelligence en datavisualisatie. Python is een veelgebruikte programmeertaal die ondersteuning biedt voor een breed scala aan statistische en machine learning-technieken. Tableau datavisualisatiekracht van Tableau en de machine learning-mogelijkheden van Python helpen, wanneer gecombineerd, ontwikkelaars om snel geavanceerde data-analyse-applicaties te bouwen voor verschillende zakelijke gebruikstoepassingen. In deze live training onder leiding van een instructeur leren deelnemers hoe ze Tableau en Python kunnen combineren om geavanceerde analyses uit te voeren. Integratie van Tableau en Python zal gebeuren via de TabPy API. Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:
  • Integreer Tableau en Python met behulp van TabPy API
  • Gebruik de integratie van Tableau en Python om complexe bedrijfsscenario's te analyseren met weinig regels Python code
  Publiek
  • ontwikkelaars
  • Data wetenschappers
  Formaat van de cursus
  • Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen
  14 hours
  eCharts is een gratis JavaScript-bibliotheek die wordt gebruikt voor interactieve grafieken en gegevensvisualisatie In deze live training met instructeur leren deelnemers de fundamentele functionaliteiten van ECharts terwijl ze het proces van het maken en configureren van grafieken doorlopen met ECharts Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de grondbeginselen van ECharts Verken en gebruik de verschillende functies en configuratieopties in ECharts Bouw hun eigen eenvoudige, interactieve en responsieve grafieken met ECharts Publiek ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
  7 hours
  Het doel van de cursus is om deelnemers in staat te stellen de basisprincipes van R te beheersen en te leren omgaan met gegevens.
  14 hours
  In this instructor-led, live training in Nederland (online or onsite), participants will learn how to start developing with QlikView. By the end of this training, participants will be able to:
  • Install and configure QlikView.
  • Transform data from various sources through QlikView scripting.
  • Build data models with QlikView.
  7 hours
  In this instructor-led, live training in Nederland (online or onsite), participants will learn how to use QlikView to support decision making in their organization. By the end of this training, participants will be able to:
  • Install and configure QlikView.
  • Analyze and display data using QliKView.
  • Use data discoveries from QlikView to support decision making.
  14 hours
  Over de cursus: Microsoft Power BI transformeert uw bedrijfgegevens in rijke visuals die nieuwe manieren vergemakkelijken om over te denken en uw gegevens te organiseren, zodat u zich kunt richten op wat belangrijk is om uw doelen te bereiken. Deze cursus omvat zowel Power BI op Line en Power BI desktop. Het publiek: Deze cursus is bedoeld voor Business Managers, Report Developers, Analisten, Project Managers en Team Leads. Op de cursus voltooid Na het voltooien van deze cursus, zullen de studenten een basisbegrip van de onderwerpen hieronder, evenals een vermogen om te gebruiken en implementeren van de begrippen geleerd.
   [ 3 ] 3 De Desktop Werken met CSV, TXT en Excel worksheets verbinding met Databases Verzamelen, verzamelen, samenstellen en berekenen van gegevens rapportage [ 1 ] Online
  14 hours
  Leer hoe u gegevens kunt ophalen en transformeren om interactieve dashboards voor te bereiden Power BI is een van de meest populaire Data Visualization tool en een Business Intelligence tool. Power BI is een verzameling gegevensconnectoren, apps en softwareservices die worden gebruikt om gegevens uit verschillende bronnen te halen, gegevens te transformeren en prachtige rapporten te produceren. Power BI kunt u ze ook publiceren voor uw organisatie, zodat u ze kunt openen met behulp van mobiele telefoons, tablets, enz. In deze Power BI zelfstudie laten we u de stapsgewijze aanpak zien om verbinding te maken met meerdere gegevensbronnen, datatransformaties en het maken van rapporten zoals grafieken, tabellen, matrix, kaarten, enz
  14 hours
  Tableau helps people see and understand data.
  7 hours
  Microsoft Power BI is een gratis Software as a Service-suite (SaaS) voor het analyseren van gegevens en het delen van inzichten. Power BI dashboards bieden een 360-gradenweergave van de belangrijkste statistieken op één plek, in realtime bijgewerkt en beschikbaar op al hun apparaten. Deze instructeur-geleide, live training (op locatie of op afstand) is gericht op bedrijfsmanagers, bedrijfsanalisten, data-analisten, rapportontwikkelaars en teamleiders die een perfect Power BI dashboard willen ontwerpen. Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:
  • Ontwerp mooie en efficiënte dashboards volgens de kritische regels.
  • Kies de juiste grafieken op basis van het soort gegevens voor weergave.
  Indeling van de cursus
  • Interactieve lezing en discussie.
  • Veel oefeningen en oefenen.
  • Praktische implementatie in een live-labomgeving.
  Cursusaanpassingsopties
  • Neem contact met ons op om een aangepaste training voor deze cursus aan te vragen.
  14 hours
  Qlik Sense is een cloud-based data analytics software voor het analyseren en weergeven van gegevens. Met Qlik Sense kunnen gebruikers invloedrijke inzichten verkrijgen door verbinding te maken met verschillende gegevensbronnen en geavanceerde visualisaties te creëren. Deze instructeur geleide, live training (online of onsite) is gericht op gegevensanalisten en webontwikkelaars die associatieve modellen willen ontwikkelen in Qlik Sense. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
   Apply Qlik Sense in gegevenswetenschap. Gebruik en navigeren van de Qlik Sense interface. Bouw een data literate werkvloer met AI interactie. Creëer een op data gebaseerde onderneming met Qlik Sense.
  Format van de cursus
   Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
  Cursus aanpassingsopties
   Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
  14 hours
  QlikView is een platform die organisaties zelfdiensten business intelligence biedt. QlikView's schone, eenvoudige en eenvoudige interfaces stelt gebruikers in staat om gemakkelijk gegevens te analyseren en gegevensontdekkingen te gebruiken om besluitvorming te ondersteunen. In deze instructeur geleide, live training, zullen de deelnemers leren hoe te beginnen met het ontwikkelen met QlikView. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
   Installeer en configureren QlikView Transformatie van gegevens uit verschillende bronnen door middel van QlikView scripting Bouw gegevensmodellen met QlikView
  Format van de cursus
   Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
  Cursus aanpassingsopties
   Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
  14 hours
  QlikView is een platform die organisaties zelfdiensten business intelligence biedt. QlikView's schone, eenvoudige en eenvoudige interfaces stelt gebruikers in staat om gemakkelijk gegevens te analyseren en gegevensontdekkingen te gebruiken om besluitvorming te ondersteunen. In deze instructeur geleide, live training, zullen de deelnemers leren hoe te beginnen met het ontwikkelen met QlikView. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
   Installeer en configureren QlikView Transformatie van gegevens uit verschillende bronnen door middel van QlikView scripting Bouw gegevensmodellen met QlikView
  Format van de cursus
   Deel lezing, deel discussie, oefeningen en zware praktijken
  Cursus aanpassingsopties
   Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
  14 hours
  Data visualisatie is de praktijk van het omzetten van gegevens in grafische en visuele representaties voor het analyseren van patronen of trends. Deze cursus richt zich op het creëren van data visualisaties met behulp van Python en het verwerven van praktische inzichten voor gemeenschappelijke gebruik gevallen. Deze instructeur geleide, live training (online of onsite) is gericht op gegevensanalisten en gegevenswetenschappers die Python willen gebruiken om interactieve gegevensvisualisaties rechtstreeks uit de code te bouwen. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
   Stel de noodzakelijke ontwikkelingsomgeving op om te beginnen met het creëren van gegevensvisualisaties met Python. Begrijp de data visualisatie kernconcepten, gebruik van gevallen en tools. Ontdek de verschillende bibliotheken (Matplotlib, Seaborn, Bokeh en Folium) beschikbaar in Python. Leer hoe je line plots, statistische grafieken, geospatiale en andere complexe data visualisaties kunt maken met Python. Kennen de beste praktijken en technieken voor het presenteren en interpreteren van gegevens.
  Format van de cursus
   Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
  Cursus aanpassingsopties
   Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
  21 hours
  Dit is een cursus voor alle professionals die werkzaam zijn in de non-profitsector. Het doel is om te leren hoe de gegevens met een breder publiek kunnen worden gecommuniceerd met Tableau Public.Deze cursus is bedoeld voor de cursist die Tableau nog nooit eerder heeft gebruikt of die misschien een opfriscursus nodig heeft. Het leidt u door de stappen die nodig zijn om uw eerste visualisatie vanaf het begin te maken. U leert ook hoe u essentiële ontwerpprincipes kunt toepassen op uw Tableau visualisaties. Aan het einde van de cursus bent u in staat om uw inzichten te creëren en te delen met een breder publiek.Cursus mijlpalen:
   Configureer uw Tableau openbare profiel. Maak verbinding met en werk met uw gegevens. Gebruik de Tableau-interface. Bouw een inzichtelijke visualisatie. Deel je werk met een breder publiek.
  Formaat van de cursus:
   Interactieve lezing en discussie. Veel oefenen en oefenen. Hands-on implementatie in een live-lab omgeving.
  14 hours
  Deze cursus leert u over menselijke perceptie en hoe u deze kunt gebruiken om de beste inzichten te leveren. Je maakt kennis met ontwerptheorie, inclusief Gestaltwetten, pre-attentive attributen en inclusiviteit. Ook begrijp je de overeenkomsten en verschillen tussen verkennende en verklarende analyse. U zult het gebruik van de kaarten ontdekken en leren hoe u de meest geschikte kunt kiezen. Aan het einde van de cursus weet u hoe u de ontwerpprincipes kunt implementeren in visualisaties die zijn gemaakt met behulp van Tableau software.Cursus mijlpalen:
   Meer informatie over menselijke perceptie. Maak kennis met de ontwerptheorie.; Begrijp verschillende soorten diagrammen. Definieer het doel van de datavisualisatie. Onderzoek en verbeter een ineffectieve visualisatie.
  Formaat van de cursus:
   Interactieve lezing en discussie. Veel oefenen en oefenen. Hands-on implementatie in een live-lab omgeving.
  28 hours
  Dit is een boeiende 4-daagse cursus voor Tableau beginners. Tijdens deze cursus raakt u vertrouwd met alle functies van Tableau en leert u hoe u gegevensvisualisatie kunt maken en delen met anderen. De cursus leidt u door alle stappen, inclusief het verbinden met gegevens, het maken van berekeningen, het kiezen van een diagram, het bouwen van het dashboard en het publiceren van uw werk.De cursus is onderverdeeld in hoorcolleges gewijd aan elk onderwerp, gevolgd door praktische oefeningen. De cursus wordt afgesloten met een test van 30 minuten en een projectopdracht van 60 minuten.Cursus mijlpalen:
   Raak vertrouwd met de Tableau-interface. Maak verbinding met en werk met uw gegevens. Gebruik de functies Tableau. Bouw een inzichtelijke visualisatie. Deel je werk met een breder publiek.
  Formaat van de cursus:
   Interactieve lezing en discussie. Veel oefenen en oefenen. Hands-on implementatie in een live-lab omgeving. Kennistest en hands-on project aan het einde van de cursus
  14 hours
  This instructor-led, live training in Nederland is aimed at system administrators who wish to set up an ELK stack (Elasticsearch, Logstash, Kibana). Note that a minimum of 3 delegates is needed for this course to run. The training starts with a discussion of ELK architecture and functionality, then moves on to live lab implementation and practice. Hands-on exercises make up an important part of the training and give participants a chance to put into practice their knowledge while receiving feedback on their progress.

  Last Updated:

  Aankomende Data Visualization cursussen

  Weekend Data Visualization cursus, Avond Data Visualization training, Avond Data Visualization opleiding Data Visualization boot camp, Data Visualization instructeur geleid, Weekend Data Visualization training, Avond Data Visualization cursus, Data Visualization coaching, Data Visualization instructeur, Data Visualization trainer, Data Visualization training cursus, Data Visualization lessen, Data Visualization on-site, Data Visualization privé cursus, Data Visualization een op een training, Data Visualization op locatie, Weekend Data Visualization opleiding

  Cursussen met korting

  No course discounts for now.

  Course Discounts Newsletter

  We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
  You can always change your preferences or unsubscribe completely.

  Een aantal van onze klanten

  This site in other countries/regions