Linux Training Courses

Linux Training Courses

Lokale, door instructeurs geleide live Linux trainingscursussen demonstreren door praktische oefening hoe een Linux systeem te installeren, beheren, beveiligen en problemen op te lossen. Onze Linux cursussen behandelen Linux op traditionele servers en in embedded systemen. Linux training is beschikbaar als "live training op locatie" of "live training op afstand". Live training op locatie kan lokaal worden uitgevoerd bij de klant in Nederland of in NobleProg bedrijfsopleidingscentra in Nederland . Live-training op afstand wordt uitgevoerd via een interactieve, externe desktop. NobleProg - Uw lokale trainingsaanbieder

Machine Translated

Getuigenissen

★★★★★
★★★★★

Linux Cursusoverzicht

Course Name
Duration
Overview
Course Name
Duration
Overview
14 hours
Overview
De cursus beantwoordt de vragen:

- Hoe basisbewerkingen op het systeem uit te voeren?
- Waar vindt u informatie en hoe kunt u hulp krijgen?
- Hoe werkt de kracht?
- Wat zijn de soorten bestanden in het systeem?
- Hoe eenvoudig en snel problemen oplossen?
14 hours
Overview
Deze instructeur-geleide, live training (op locatie of op afstand) is gericht op ingenieurs die complete Linux systemen snel en op schaal willen verpakken, implementeren, upgraden en versiebeheer.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Installeer en configureer OSTree .
- Voer binaire implementaties en upgrades van besturingssystemen en containers uit.
- Gebruik OSTree als versiebeheersysteem om meerdere bestandssysteemstructuren en bootloaders te beheren.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie
- Veel oefeningen en oefenen
- Praktische implementatie in een live-labomgeving

Cursusaanpassingsopties

- Neem contact met ons op om een aangepaste training voor deze cursus aan te vragen.
- Ga voor meer informatie over OSTree naar: https://github.com/ostreedev/ostree
14 hours
Overview
Deze cursus is bedoeld voor junior softwareontwikkelaars. Na afloop van de cursus kunnen de cursisten de architectuur van bekende webservers zoals Apache of Nginx begrijpen en hun eigen netwerkprogramma's implementeren.

De cursus bestaat uit 67% hoorcolleges, 33% praktische oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op het LPI certificering 101 examen. Het wordt uitgevoerd als een reeks hoorcolleges verweven met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich opmaakt voor het LPI-certificering 102-examen. Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op LPI certificering. Het wordt uitgevoerd als een reeks hoorcolleges verweven met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op LPI-certificering. Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen.
21 hours
Overview
The Lustre file system is an open-source, parallel file system aimed at High Performance Computing (HPC) simulation environments.

This instructor-led, live training (online or onsite) is aimed at engineers who wish to administer and monitor a large-scale deployment of the Lustre parallel file system.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure Lustre software.
- Select hardware for using Lustre.
- Administer and monitor Lustre.
- Benchmark Lustre's performance.
- Optimize Lustre for performance.
- Diagnosis and analysis issues with Lustre in production.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
14 hours
Overview
Kali Linux is een Linux distributie gemaakt voor digitaal forensisch onderzoek en penetratie testen. Met Pythonkunnen gebruikers penetratietest Programma's ontwikkelen in Kali Linux.

Deze live training met instructeur (op locatie of op afstand) is gericht op penetratie testers, beveiligings technici en ethische hackers die test netwerken in Kali willen penetreren Linux het gebruik van Python.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Maak Python Programma's om kwetsbaarheden in het netwerk op te zoeken.
- Verken en gebruik Kali Web shells en shell code in exploits.
- Pas verschillende Kali tools toe voor penetratie testen.
- Exploit systemen met Python code.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie.
- Veel oefeningen en oefening.
- Hands-on implementatie in een live-labomgeving.

Opties voor cursus aanpassing

- Om een training op maat te vragen voor deze cursus, neem contact met ons op om te regelen.
14 hours
Overview
Linux is an essential operating system for SDN (software-defined networking) tools. Setting up Linux services for networking enables features like automated network maintenance, configuring and testing servers, and more.

This instructor-led, live training (online or onsite) is aimed at network engineers who wish to use Linux for network engineering.

By the end of this training, participants will be able to:

- Set up Linux services for networking.
- Replace switches with Linux switches.
- Use Linux commands to manage processes.
- Configure an SDN to automate network maintenance.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
14 hours
Overview
Deze praktische cursus bevat onderwerpen die zijn gericht aan systeembeheerders, ontwikkelaars, embedded ontwikkelaars en gewone desktopgebruikers (inclusief managers) die graag een inleiding tot virtualisatie in het algemeen willen hebben. Na deze cursus kunnen beheerders privéwolken maken voor gebruik bij de productie en kunnen ontwikkelaars hun code op meerdere besturingssystemen testen zonder een tweede pc of een niet-x86-bord te hoeven gebruiken.

We begrijpen dat de reeks onderwerpen die in deze cursus worden gepresenteerd, een breed scala aan onderwerpen omvat die mogelijk niet voor alle klanten van toepassing zijn. Geef bij het boeken van deze cursus aan wat u wilt bereiken met QEMU of KVM, en we zullen het aanpassen door de tijd toe te wijzen van minder relevante onderwerpen naar onderwerpen die voor u belangrijk zouden zijn.
14 hours
Overview
Raspberry Pi is een zeer kleine computer met één bord.

In deze live training onder leiding van een instructeur leren deelnemers hoe ze de Raspberry Pi kunnen instellen en programmeren om te dienen als een interactief en krachtig ingebed systeem.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Stel een IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving) op voor maximale ontwikkelproductiviteit
- Raspberry Pi programmeren om apparaten zoals bewegingssensor, alarmen, webservers en printers te bedienen.
- Begrijp de architectuur van Raspberry Pi , inclusief ingangen en connectoren voor add-on-apparaten.
- Begrijp de verschillende opties in programmeertalen en besturingssystemen
- Test, debug en implementeer de Raspberry Pi om echte problemen op te lossen

Publiek

- ontwikkelaars
- Hardware / software technici
- Technische personen in alle industrieën
- hobbyisten

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen

Notitie

- Raspberry Pi ondersteunt verschillende besturingssystemen en programmeertalen. Deze cursus gebruikt op Linux gebaseerde Raspbian als besturingssysteem en Python als programmeertaal. Neem contact met ons op om een specifieke configuratie aan te vragen.
- Deelnemers zijn verantwoordelijk voor de aankoop van de Raspberry Pi hardware en -componenten.
21 hours
Overview
Deze instructieve, live training introduceert de software, hardware en het stepbystep-proces dat nodig is om een ​​gezichtsherkenningssysteem helemaal opnieuw te bouwen Gezichtsherkenning is ook bekend als gezichtsherkenning De hardware die in dit lab wordt gebruikt, omvat Rasberry Pi, een cameramodule, servo's (optioneel), enz Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van deze componenten De gebruikte software omvat OpenCV, Linux, Python, etc Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Installeer Linux, OpenCV en andere softwareprogramma's en -bibliotheken op een Rasberry Pi Configureer OpenCV om gezichtsbeelden vast te leggen en te detecteren Begrijp de verschillende opties voor het verpakken van een Rasberry Pi-systeem voor gebruik in realworld-omgevingen Pas het systeem aan voor verschillende gebruiksdoelen, waaronder bewaking, identiteitsverificatie, enz Publiek ontwikkelaars Hardware / software technici Technische personen in alle industrieën hobbyisten Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Andere hardware- en software-opties zijn: Arduino, OpenFace, Windows, etc Als u een van deze wilt gebruiken, neem dan contact met ons op om dit te regelen .
28 hours
Overview
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
7 hours
Overview
Snap is een open-source Linux verpakkingssysteem gemaakt door Ubuntu voor het vereenvoudigen van de installatie en het onderhoud van pakketten. Het doet dit door versiegerelateerde afhankelijkheidsconflicten op te lossen. Door ontwikkelaars toe te staan alles waar hun software van afhankelijk is in één pakket onder te brengen, kan hun software op zichzelf staan en onafhankelijk zijn van het systeem waarop het is geïnstalleerd.

Deze training geeft een inleiding tot de functies en hoogtepunten van Snap en maakt vergelijkingen met andere vergelijkbare Linux verpakkingssystemen en containersoftware. Deelnemers krijgen de kans om hun eigen Snap-pakketten op te zetten, te bouwen en vrij te geven.
7 hours
Overview
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
14 hours
Overview
Ubuntu is an open-source, Linux-based operating system (OS) built on the base of discretion-dependent access control. Its three leading editions, Ubuntu Core, Desktop, and Server OS are customizable for configuring administration firewall and general security of a network system.

This instructor-led, live training (online or onsite) is aimed at security engineers and system administrators who wish to integrate more security into their Ubuntu Linux distribution and protect their system from threats.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure Ubuntu operating system.
- Reinforce the physical security of Ubuntu Linux distribution.
- Embed encrypted server features to protect the administration system.
- Secure device interactions within the Ubuntu System.
- Recognize general security threats to Ubuntu environment and execute the proper solutions.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion.
- Lots of exercises and practice.
- Hands-on implementation in a live-lab environment.

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
21 hours
Overview
Deze Linux Systeembeheer-training is bedoeld voor IT-professionals die essentiële Linux systeembeheervaardigheden willen leren.

Aan de hand van een combinatie van demonstraties en praktische oefeningen leidt deze cursus deelnemers door de relevante opdrachten, hulpmiddelen en processen die nodig zijn om een succesvolle beheerder van een professionele Linux omgeving te worden.

Deelnemers leren hoe

- Een Linux systeem instellen, onderhouden en problemen oplossen
- Beheer gebruikers op een Linux systeem
- Serversoftware instellen en installeren (webserver, ftp-server, vnc-server, enz.)
- Implementeer en bewaak een productiesysteem
- Implementeer basis systeembeveiliging

Publiek

- IT-professionals op weg om een Linux systeembeheerder of netwerkbeheerders te worden
- Beginners die willen leren hoe ze een Linux systeem kunnen beheren.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie
- Veel oefeningen en oefenen
- Praktische implementatie in een live-labomgeving

Cursusaanpassingsopties

- Linux is beschikbaar in verschillende smaken ( Debian / Ubuntu , CentOS / Fedora / Red Hat, Suse, etc.).
- Deze training kan voor elke smaak worden aangepast. Neem contact met ons op om dit te regelen.
14 hours
Overview
Tijdens de cursus leren deelnemers:

- Wat is denial of service-aanvallen, Flooding, Sniffing, MIM?
- Hoe te breken van het netwerk naar de server?
- Hoe pakketten op het netwerk te bekijken (ook op schakelaars)?
- Bekijk je een combinatie van de wereld?
- Hoe het netwerk te controleren?
- Hoe een firewall configureren?
- Hoe gecodeerde verbindingen te gebruiken?
- Hoe tunnels maken?
- Hoe pakketten te loggen?
- Hoe poorten te scannen?
- Hoe het aantal onnodige services op de server te verminderen?
7 hours
Overview
Alpine Linux is een beveiligingsgerichte, lichtgewicht (80 MB) Linux distributie op basis van musl libc en BusyBox. Alpine Linux wordt geproduceerd door de makers van Docker en is een van de vele in de recente verspreiding van distributies op maat gemaakt voor virtualisatie, containerisatie en de cloud. Alpine Linux vervangt Ubuntu als het officiële Docker voor Docker containers.

Deze training introduceert de architectuur van Alpine Linux en leidt de deelnemers stap voor stap door de installatie van Alpine Linux in een live lab-omgeving. Tegen het einde van deze training hebben deelnemers de kennis en praktijk om Alpine Linux als basis voor het draaien van containers in ontwikkel-, test- en productieomgevingen.

Publiek

- DevOps ingenieurs
- Systeembeheerders
- Software ingenieurs

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, zware praktische oefening
35 hours
Overview
Go ( Go lang) is een open source programmeertaal ontwikkeld op Go ogle. Een van Go 's populaire gebruiksscenario's is het programmeren van Linux en Unix-systemen.

In deze door een instructeur geleide, live training leren deelnemers de basisprincipes van systeemprogrammering met Go terwijl ze door praktische oefeningen stappen om de verschillende functies van Go verkennen.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Begrijp de basisprincipes van Go systeemprogrammering
- Zet de Go ontwikkelomgeving op
- Programma's schrijven in Go
- Gebruik zowel de basis- als geavanceerde functies van Go for Unix en Linux systeemprogrammering
- Begrijp en gebruik Go routines
- Schrijf snelle en lichtgewicht code met Go
- Schrijf low-level netwerkcode met Go

Publiek

- programmeurs
- ontwikkelaars

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen
14 hours
Overview
Arch Linux is een onafhankelijk ontwikkelde GNU / Linux-distributie die vaak wordt aangeduid als de eenvoudige Linux, omdat het een minimaal basissysteem biedt, waardoor gebruikers het alleen kunnen configureren om toe te voegen wat nodig is In deze live training met instructeur leren de deelnemers de basisprincipes van Arch Linux terwijl ze de basisstappen van systeembeheer in Arch Linux doorlopen Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de principes van Arch Linux Installeer Arch Linux op hun systemen Implementeer verschillende systeembeheertaken op Arch Linux Publiek Systeembeheerders ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
14 hours
Overview
De cursus beantwoordt vragen:

Hoe werkt de shell?

Hoe programma's in een shell te schrijven?
14 hours
Overview
Cumulus Linux is een Linux besturingssysteem voor industriestandaard netwerken. Met Cumulus Linuxkunnen gebruikers datacenternetwerken automatiseren, aanpassen en schalen.

Deze door een instructeur geleide, live training (on-site of remote) is gericht op netwerkengineers en netwerkbeheerders die Cumulus Linux willen gebruiken om netwerkoplossingen voor datacenters te implementeren.

Tegen het einde van deze training kunnen de deelnemers:

- Bouwen en exploiteren van netwerken voor bedrijven van elke omvang.
- Automatiseer CI/CD-workflows, zoals NetDevOps-processen.
- Netwerk naadloos aanpassen en schalen.
- Implementeer industriestandaard beveiligingsfuncties met Cumulus Linux.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie.
- Veel oefeningen en oefening.
- Hands-on implementatie in een live-lab omgeving.

Opties voor het aanpassen van cursussen

- Om een training op maat aan te vragen voor deze cursus, neem dan contact met ons op om
35 hours
Overview
Dit is een uitgebreide training voor het beheer van het Debian GNU / Linux-besturingssysteem Het wordt altijd geleverd op de huidige versie van Debian .
14 hours
Overview
DNS (Domain Name System) is de "Telefoonboek" van het Internet, die een directory van computernamen en hun IP-adressen. BIND is de meest voorkomende Linux implementatie van DNS. Wanneer u een website opent of een e-mailbericht verzendt en ontvangt, wordt de geadresseerde van een DNS-server op een rustige plek geadresseerd.

in deze instructeur-LED, live training, zullen de deelnemers leren de kritieke kenmerken van DNS tijdens het uitvoeren van oefeningen in de Setup en configuratie van een binden DNS-server op Linux. De cursus begint met een opfrissing op de belangrijkste netwerken principes, dan graaft in hands-on praktijk met Setup en configuratie. Gestaag, de discussie en praktijken te verplaatsen naar meer complexe onderwerpen zoals veiligheid, beschikbaarheid, debuggen en het oplossen van problemen.

formaat van de cursus

- deel lezing, deel discussie, zware hands-on praktijk en uitvoering, af en toe een quiz om de voortgang te meten
28 hours
Overview
- Creëerde Linux / Unix-beheerders en ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in deelname aan Linux / Unix-servers
- Zelfs beginners, die de basisvaardigheden en -kennis van Linux , kunnen deze cursus inhalen als je het lab van de instructeur en de uitleg in detail volgt.
- Deze cursus is bedoeld om voldoende te oefenen met het beheren van Linux servers en om aan te tonen dat het heel gemakkelijk is om Linux / Unix-servers te begrijpen.
- Deze cursus wordt aan het publiek gegeven met 40% lezingen, 50% labs en 10% Q&A. Deze vijfdaagse cursus legt sterk de nadruk op laboratoriumactiviteiten.
- U leert hoe u Top 4 Linux servers kunt implementeren en beheren die uiterst nuttige netwerkservices bieden voor een bedrijfskritieke bedrijfsomgeving.
- Het kan op elke distributie worden geleverd (Fedora, CentOS worden vaak gebruikt)
14 hours
Overview
Flatpak is een hulpprogramma voor software-implementatie, pakketbeheer en applicatievirtualisatie voor Linux desktopcomputeromgevingen. Het biedt een sandbox-omgeving waarin gebruikers applicaties kunnen uitvoeren los van de rest van het systeem.

Deze cursus leert het basisgebruik van Flatpak, handig voor zowel ontwikkelaars als systeembeheerders. De cursus bevat veel praktische oefeningen en de deelnemers oefenen in hun eigen omgeving en bouwen hun eigen Flatpak-afbeeldingen.

Publiek

- ontwikkelaars
- systeembeheerders
- managers
21 hours
Overview
Deze cursus is bedoeld om haar deelnemers alle benodigde hulpmiddelen te bieden om de intermediaire vaardigheden over het Linux besturingssysteem te verwerven, zodat ze het programma kunnen bewerken, beheren en structureren op de manier die het meest geschikt is voor hun organisatie met een grondige tussentijdse kennis van de werking van het systeem.
7 hours
Overview
Het primaire doel van deze praktische cursus is om de Linux high-availability stack (Pacemaker, DRBD) aan systeembeheerders te introduceren. Tijdens de training bouwt elke deelnemer een cluster met twee machines dat een eenvoudige, hoog beschikbare service (zoals Postgre SQL of NFS) biedt op een virtueel IP-adres. Ook wordt gebruik van DRBD die niet gerelateerd is aan hoge beschikbaarheid overwogen.
Weekend Linux cursus, Avond Linux training, Avond Linux opleiding Linux boot camp, Linux instructeur geleid, Weekend Linux training, Avond Linux cursus, Linux coaching, Linux instructeur, Linux trainer, Linux training cursus, Linux lessen, Linux on-site, Linux privé cursus, Linux een op een training, Linux op locatie, Weekend Linux opleiding

Cursussen met korting

Course Discounts Newsletter

We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
You can always change your preferences or unsubscribe completely.

Een aantal van onze klanten

This site in other countries/regions