Identity management Training Courses

Identity management Training Courses

Local instructor-led live Identity management training courses in Nederland.

Identity management Course Outlines

Course Name
Duration
Overview
Course Name
Duration
Overview
14 hours
Identity and access management (IAM) is the process of ensuring that the right people and things have the right access to the right resources at the right time and for the right reasons. IAM involves authentication, authorization, and accountability of users, devices, applications, and data. IAM can help organizations improve their security, compliance, efficiency, and user experience. This instructor-led, live training (online or onsite) is aimed at beginner-level to intermediate-level IT professionals and security analysts who wish to use IAM to manage and secure their digital identities and resources. By the end of this training, participants will be able to:
 • Use IAM concepts and terminology to describe and analyze different identity and access scenarios and challenges.
 • Use IAM tools and technologies to implement and manage identity and access solutions for various platforms and environments.
 • Use IAM standards and protocols to integrate and interoperate different identity and access systems and services.
 • Use IAM best practices and frameworks to design and evaluate identity and access policies and processes.
Format of the Course
 • Interactive lecture and discussion.
 • Lots of exercises and practice.
 • Hands-on implementation in a live-lab environment.
Course Customization Options
 • To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
7 hours
If your organization have Linux systems which numbers rapidly increase you probably face the problem with managing user accounts. Every user has to have an account on multiple servers, where you have to prepare that account manually. With this course you will learn how to setup one point where you can store all of your accounts, and thanks to this you will simplify and increase productivity of management processes.
21 hours
Dit is een driedaagse hands-on training van LDAP en Open LDAP vanaf de basis.
14 hours
OpenDJ is een LDAPv3 compliant directory service gebruikt voor identiteitsopslag en beheer. Deze instructeur-geleid, live training (online of on-site) is gericht op systeemadministratoren die willen gebruiken OpenDJ om hun organisatie's gebruikerscertificaten te beheren in een productieomgeving. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
  Installeer en configureren OpenDJ. Behoud een OpenDJ server, waaronder monitoring, probleemoplossing en optimalisatie voor prestaties. Creëren en beheren van meerdere OpenDJ databases. Backup en migratie van een OpenDJ server.
Format van de cursus
  Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
Cursus aanpassingsopties
  Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
14 hours
FreeIPA is een open source identiteitsbeheersysteem voor Linux/UNIX. Het kan worden beschouwd als de Linux versie van Windows' Active Directory. Deze instructeur geleide, live training (online of on-site) is gericht op systeemadministratoren die willen gebruiken FreeIPA om de authenticatie, autorisatie en accountinformatie te centraliseren voor hun organisatie gebruikers, groepen en machines. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
  Installeer en configureren FreeIPA. Beheer Linux gebruikers en klanten van één centrale locatie. Gebruik FreeIPA's CLI, Web UI en RPC-interface om toestemmingen op te stellen en te beheren. Een Single Sign On authenticatie in alle systemen, diensten en toepassingen mogelijk maken. Integratie FreeIPA met Windows Active Directory. Backup, replicatie en migratie van een FreeIPA server.
Format van de cursus
  Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
Cursus aanpassingsopties
  Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
21 hours
Active Directory (AD) is een directory service voor Windows domeinnetwerken. Active Directory wordt gebruikt om gebruikers en computers van een organisatie te organiseren. Deze instructeur geleide, live training (online of on-site) is gericht op systeemadministratoren die Microsoft Active Directory willen gebruiken om toegang tot gegevens te beheren en te beveiligen. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
  Installeer en installeer Active Directory. Een domein opzetten en toegangsrechten van gebruikers en apparaten definiëren. Gebruikers en machines beheren via groepsbeleid. Controleer toegang tot bestandservers. Maak een Certificate Service en beheer certificaten. Het implementeren en beheren van diensten zoals encryptie, certificaten en authenticatie.
Format van de cursus
  Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
Cursus aanpassingsopties
  Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
14 hours
389 Directory Server (voorheen Fedora Directory Server) is een open source Linux-based LDAP server voor het opslaan van identiteit, groepen en organisatorische gegevens. Het is ook bekend als 389 DS, 389 DS en 389 DS. Deze instructeur geleide, live training (online of onsite) is gericht op sysadmins die 389 Directory Server willen gebruiken om LDAP-gebaseerde authenticatie en autorisatie te configureren en beheren. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
  Installeer en configureren 389 Directory Server. Begrijp de kenmerken en architectuur van 389 Directory Server. Leer hoe je de directory server kunt configureren met behulp van de webconsole en de CLI. Installeer en monitor de replicatie voor hoge beschikbaarheid en ladingbalans. Beheer LDAP authenticatie met SSSD voor snellere prestaties. Integratie 389 Directory Server met Microsoft Active Directory.
Format van de cursus
  Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
Cursus aanpassingsopties
  Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.
7 hours
CAS of Central Authentication Service is een open-source, enterprise-level, single-sign-on protocol voor het web. CAS geeft gebruikers toegang tot meerdere applicaties met behulp van eenmalige aanmelding en stelt webapplicaties in staat om gebruikers te authenticeren zonder toegang tot gebruikerswachtwoorden. CAS heeft een Java servercomponent en verschillende clientbibliotheken geschreven in PHP , PL/ SQL , Java en meer. In deze cursus bespreken we de architectuur en functies van CAS en oefenen we met het installeren en configureren van een CAS-server. Aan het einde van de cursus hebben de deelnemers inzicht in de implementatie van CAS door SSO (Single-Sign-On Authentication) en de nodige oefening om hun eigen authenticatieserver in te zetten en te beheren. Publiek
 • Systeembeheerders
Formaat van de cursus
 • Deelcollege, deelbespreking, zware praktische oefening
14 hours
Okta is een toegangsbeheerplatform voor het beheren en beveiligen van applicatiebronnen van cloud tot grond. Met Okta kunnen gebruikers identiteitsbeheer integreren in toepassingen, webservices en apparaten. Deze door een instructeur geleide, live training (on-site of remote) is gericht op systeembeheerders die Okta willen gebruiken voor identiteits- en toegangsbeheer. Tegen het einde van deze training kunnen de deelnemers:
 • Okta configureren, integreren en beheren.
 • Integreer Okta in een bestaande applicatie.
 • Implementeer beveiliging met multi-factor authenticatie.
Indeling van de cursus
 • Interactieve lezing en discussie.
 • Veel oefeningen en oefening.
 • Hands-on implementatie in een live-lab omgeving.
Opties voor het aanpassen van cursussen
 • Om een training op maat aan te vragen voor deze cursus, neem dan contact met ons op om te regelen.
14 hours
Indy is een Hyperledger project voor het creëren van gedecentraliseerde identiteits systemen. Het bevat hulpprogramma's, Bibliotheken en herbruikbare onderdelen voor het maken van digitale identiteiten die zijn geworteld in blockchains of andere gedistribueerde grootboeken. in deze instructeur-LED, live training, zullen de deelnemers leren hoe je een op Indy gebaseerde gedecentraliseerde identiteitssysteem te creëren. aan het einde van deze training kunnen de deelnemers:
 • maakt en beheert gedecentraliseerde, zelf-soevereine identiteiten met behulp van gedistribueerde grootboeken.
 • kunnen de interoperabiliteit van digitale identiteiten tussen domeinen, toepassingen en silo's mogelijk maken.
 • begrijpen belangrijke begrippen zoals door de gebruiker gecontroleerde uitwisseling, intrekking, gedecentraliseerde Id's (DIDs), off-Ledger agenten, data minimalisatie, enz.
 • gebruikt Indy om identiteits eigenaars in staat te stellen hun persoonlijke gegevens en relaties zelfstandig te beheren.
formaat van de cursus
 • deel lezing, deel bespreking, oefeningen en zware hands-on praktijk
14 hours
OpenAM is een open-source identiteit en toegang management serverplatform die federatie en single sign-on (SSO) diensten heeft. Het biedt ook API's (Java, C en RESTful) die ontwikkelaars in staat stellen toegang te krijgen en authenticatie, autorisatie en identiteitsdiensten te integreren in webapplicaties. Deze instructeur geleide, live training (online of on-site) is gericht op systeemadministratoren en ontwikkelaars die OpenAM willen gebruiken om identiteit en toegangscontrole te beheren voor webapplicaties. Aan het einde van deze training zullen de deelnemers in staat zijn:
  Stel de nodige serveromgeving op om te beginnen met het configureren van authenticatie en toegangscontroles met behulp van OpenAM. Het implementeren van single sign-on (SSO), multi-factor authenticatie (MFA) en user self-service functies voor web-applicaties. Gebruik federatiediensten (OAuth 2.0, OpenID, SAML v2.0, enz.) het identiteitsmanagement veilig verspreiden over verschillende systemen of toepassingen. Access en beheren van authenticatie, autorisatie en identiteitsdiensten via REST APIs.
Format van de cursus
  Interactieve lezingen en discussie. Veel oefeningen en oefeningen. Hand-on implementatie in een live-lab-omgeving.
Cursus aanpassingsopties
  Om een aangepaste training voor deze cursus te vragen, neem dan contact met ons op om te organiseren.

Last Updated:

Upcoming Identity management Courses

Weekend Identity management cursus, Avond Identity management training, Avond Identity management opleiding Identity management boot camp, Identity management instructeur geleid, Weekend Identity management training, Avond Identity management cursus, Identity management coaching, Identity management instructeur, Identity management trainer, Identity management training cursus, Identity management lessen, Identity management on-site, Identity management privé cursus, Identity management een op een training, Identity management op locatie, Weekend Identity management opleiding

Cursussen met korting

No course discounts for now.

Course Discounts Newsletter

We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
You can always change your preferences or unsubscribe completely.

Een aantal van onze klanten

This site in other countries/regions