Linux Training Courses

Linux Training Courses

Lokale, geïnstrueerde live Linux-trainingen demonstreren via handson-oefeningen hoe een Linux-systeem te installeren, beheren, beveiligen en troubleshooten Onze Linux-cursussen behandelen het gebruik van Linux op traditionele servers en ook in embedded systemen is Linux-training beschikbaar als "onsite live training" of "live-training op afstand" Onsite live training kan lokaal worden uitgevoerd op het terrein van de klant in Nederland of in NobleProg bedrijfsopleidingscentra in Nederland Live-training op afstand wordt uitgevoerd via een interactieve, externe desktop NobleProg Uw lokale trainingsaanbieder.

Machine Translated

Getuigenissen

★★★★★
★★★★★

Linux Cursusoverzicht

Course Name
Duration
Overview
Course Name
Duration
Overview
14 hours
Overview
De cursus beantwoordt de vragen:

- Hoe basisbewerkingen op het systeem uit te voeren?
- Waar vindt u informatie en hoe kunt u hulp krijgen?
- Hoe werkt de kracht?
- Wat zijn de soorten bestanden in het systeem?
- Hoe eenvoudig en snel problemen oplossen?
21 hours
Overview
Deze Linux Systeembeheer-training is bedoeld voor IT-professionals die essentiële Linux systeembeheervaardigheden willen leren.

Aan de hand van een combinatie van demonstraties en praktische oefeningen leidt deze cursus deelnemers door de relevante opdrachten, hulpmiddelen en processen die nodig zijn om een succesvolle beheerder van een professionele Linux omgeving te worden.

Deelnemers leren hoe

- Een Linux systeem instellen, onderhouden en problemen oplossen
- Beheer gebruikers op een Linux systeem
- Serversoftware instellen en installeren (webserver, ftp-server, vnc-server, enz.)
- Implementeer en bewaak een productiesysteem
- Implementeer basis systeembeveiliging

Publiek

- IT-professionals op weg om een Linux systeembeheerder of netwerkbeheerders te worden
- Beginners die willen leren hoe ze een Linux systeem kunnen beheren.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie
- Veel oefeningen en oefenen
- Praktische implementatie in een live-labomgeving

Cursusaanpassingsopties

- Linux is beschikbaar in verschillende smaken ( Debian / Ubuntu , CentOS / Fedora / Red Hat, Suse, etc.).
- Deze training kan voor elke smaak worden aangepast. Neem contact met ons op om dit te regelen.
14 hours
Overview
Deze tweedaagse cursus geeft een inleiding tot het schrijven van UNIX Shell-scripts met behulp van de Korn- en Bash-shells en tot de meer geavanceerde functies van UNIX, inclusief de batch-editor sed en de taal voor het verwerken van tekstbestanden.

Hoewel gebaseerd op de Solaris-versie van UNIX op een desktop-pc, kunnen de geleerde beginselen worden toegepast op alle andere versies van UNIX, waaronder Linux, AIX, HP-UX en SCO.

De cursus heeft de vorm van een workshop, met een mix van colleges, werkvoorbeelden en praktische oefeningen. Hoewel de inhoud kan worden aangepast, is normaal gesproken ten minste 1 dag nodig om de kernelementen te dekken.

Volledige cursusnotities worden meegeleverd, evenals voorbeeldscriptbestanden en gratis softwaretools voor gebruik bij toegang tot een UNIX-server.
7 hours
Overview
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
7 hours
Overview
Snap is een open-source Linux verpakkingssysteem gemaakt door Ubuntu voor het vereenvoudigen van de installatie en het onderhoud van pakketten. Het doet dit door versiegerelateerde afhankelijkheidsconflicten op te lossen. Door ontwikkelaars toe te staan alles waar hun software van afhankelijk is in één pakket onder te brengen, kan hun software op zichzelf staan en onafhankelijk zijn van het systeem waarop het is geïnstalleerd.

Deze training geeft een inleiding tot de functies en hoogtepunten van Snap en maakt vergelijkingen met andere vergelijkbare Linux verpakkingssystemen en containersoftware. Deelnemers krijgen de kans om hun eigen Snap-pakketten op te zetten, te bouwen en vrij te geven.
28 hours
Overview
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
21 hours
Overview
Deze instructieve, live training introduceert de software, hardware en het stepbystep-proces dat nodig is om een ​​gezichtsherkenningssysteem helemaal opnieuw te bouwen Gezichtsherkenning is ook bekend als gezichtsherkenning De hardware die in dit lab wordt gebruikt, omvat Rasberry Pi, een cameramodule, servo's (optioneel), enz Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van deze componenten De gebruikte software omvat OpenCV, Linux, Python, etc Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Installeer Linux, OpenCV en andere softwareprogramma's en -bibliotheken op een Rasberry Pi Configureer OpenCV om gezichtsbeelden vast te leggen en te detecteren Begrijp de verschillende opties voor het verpakken van een Rasberry Pi-systeem voor gebruik in realworld-omgevingen Pas het systeem aan voor verschillende gebruiksdoelen, waaronder bewaking, identiteitsverificatie, enz Publiek ontwikkelaars Hardware / software technici Technische personen in alle industrieën hobbyisten Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Andere hardware- en software-opties zijn: Arduino, OpenFace, Windows, etc Als u een van deze wilt gebruiken, neem dan contact met ons op om dit te regelen .
14 hours
Overview
Raspberry Pi is een zeer kleine computer met één bord.

In deze live training onder leiding van een instructeur leren deelnemers hoe ze de Raspberry Pi kunnen instellen en programmeren om te dienen als een interactief en krachtig ingebed systeem.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Stel een IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving) op voor maximale ontwikkelproductiviteit
- Raspberry Pi programmeren om apparaten zoals bewegingssensor, alarmen, webservers en printers te bedienen.
- Begrijp de architectuur van Raspberry Pi , inclusief ingangen en connectoren voor add-on-apparaten.
- Begrijp de verschillende opties in programmeertalen en besturingssystemen
- Test, debug en implementeer de Raspberry Pi om echte problemen op te lossen

Publiek

- ontwikkelaars
- Hardware / software technici
- Technische personen in alle industrieën
- hobbyisten

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen

Notitie

- Raspberry Pi ondersteunt verschillende besturingssystemen en programmeertalen. Deze cursus gebruikt op Linux gebaseerde Raspbian als besturingssysteem en Python als programmeertaal. Neem contact met ons op om een specifieke configuratie aan te vragen.
- Deelnemers zijn verantwoordelijk voor de aankoop van de Raspberry Pi hardware en -componenten.
7 hours
Overview
Rancher OS is een open-source Linux distributie die het volledige besturingssysteem (inclusief systeemservices zoals udev en rsyslog) als Docker containers uitvoert. Rancher OS bevat alleen de absoluut minimale software die nodig is om Docker te voeren. Het draait Docker als PID1 en trekt dynamisch al het andere dat het nodig heeft via Docker . Met ongeveer 22 MB is Rancher OS eenvoudig te distribueren, orkestreren en draaien in uw datacenter.

Deze instructeur-geleide, live training introduceert de architectuur, tools en componenten van Rancher OS en leidt deelnemers stap voor stap door de setup van Rancher OS in een live lab-omgeving. Tegen het einde van deze training zullen deelnemers het begrip en de praktijk hebben om Rancher OS te gebruiken om containers op schaal te gebruiken bij de ontwikkeling, test en productie.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie.
- Veel oefeningen en oefenen.
- Praktische implementatie in een live-labomgeving.

Cursusaanpassingsopties

- Neem contact met ons op om een aangepaste training voor deze cursus aan te vragen.
14 hours
Overview
Deze praktische cursus bevat onderwerpen die zijn gericht aan systeembeheerders, ontwikkelaars, embedded ontwikkelaars en gewone desktopgebruikers (inclusief managers) die graag een inleiding tot virtualisatie in het algemeen willen hebben. Na deze cursus kunnen beheerders privéwolken maken voor gebruik bij de productie en kunnen ontwikkelaars hun code op meerdere besturingssystemen testen zonder een tweede pc of een niet-x86-bord te hoeven gebruiken.

We begrijpen dat de reeks onderwerpen die in deze cursus worden gepresenteerd, een breed scala aan onderwerpen omvat die mogelijk niet voor alle klanten van toepassing zijn. Geef bij het boeken van deze cursus aan wat u wilt bereiken met QEMU of KVM, en we zullen het aanpassen door de tijd toe te wijzen van minder relevante onderwerpen naar onderwerpen die voor u belangrijk zouden zijn.
14 hours
Overview
Deze instructeur-geleide, live training (op locatie of op afstand) is gericht op ingenieurs die complete Linux systemen snel en op schaal willen verpakken, implementeren, upgraden en versiebeheer.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Installeer en configureer OSTree .
- Voer binaire implementaties en upgrades van besturingssystemen en containers uit.
- Gebruik OSTree als versiebeheersysteem om meerdere bestandssysteemstructuren en bootloaders te beheren.

Indeling van de cursus

- Interactieve lezing en discussie
- Veel oefeningen en oefenen
- Praktische implementatie in een live-labomgeving

Cursusaanpassingsopties

- Neem contact met ons op om een aangepaste training voor deze cursus aan te vragen.
- Ga voor meer informatie over OSTree naar: https://github.com/ostreedev/ostree
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op LPI-certificering. Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op LPI certificering. Het wordt uitgevoerd als een reeks hoorcolleges verweven met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich opmaakt voor het LPI-certificering 102-examen. Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op het LPI certificering 101 examen. Het wordt uitgevoerd als een reeks hoorcolleges verweven met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is bedoeld voor junior softwareontwikkelaars. Na afloop van de cursus kunnen de cursisten de architectuur van bekende webservers zoals Apache of Nginx begrijpen en hun eigen netwerkprogramma's implementeren.

De cursus bestaat uit 67% hoorcolleges, 33% praktische oefeningen.
14 hours
Overview
Tijdens de cursus leren deelnemers:

- Wat is denial of service-aanvallen, Flooding, Sniffing, MIM?
- Hoe te breken van het netwerk naar de server?
- Hoe pakketten op het netwerk te bekijken (ook op schakelaars)?
- Bekijk je een combinatie van de wereld?
- Hoe het netwerk te controleren?
- Hoe een firewall configureren?
- Hoe gecodeerde verbindingen te gebruiken?
- Hoe tunnels maken?
- Hoe pakketten te loggen?
- Hoe poorten te scannen?
- Hoe het aantal onnodige services op de server te verminderen?
7 hours
Overview
Alpine Linux is een beveiligingsgerichte, lichtgewicht (80 MB) Linux distributie op basis van musl libc en BusyBox. Alpine Linux wordt geproduceerd door de makers van Docker en is een van de vele in de recente verspreiding van distributies op maat gemaakt voor virtualisatie, containerisatie en de cloud. Alpine Linux vervangt Ubuntu als het officiële Docker voor Docker containers.

Deze training introduceert de architectuur van Alpine Linux en leidt de deelnemers stap voor stap door de installatie van Alpine Linux in een live lab-omgeving. Tegen het einde van deze training hebben deelnemers de kennis en praktijk om Alpine Linux als basis voor het draaien van containers in ontwikkel-, test- en productieomgevingen.

Publiek

- DevOps ingenieurs
- Systeembeheerders
- Software ingenieurs

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, zware praktische oefening
35 hours
Overview
Go ( Go lang) is een open source programmeertaal ontwikkeld op Go ogle. Een van Go 's populaire gebruiksscenario's is het programmeren van Linux en Unix-systemen.

In deze door een instructeur geleide, live training leren deelnemers de basisprincipes van systeemprogrammering met Go terwijl ze door praktische oefeningen stappen om de verschillende functies van Go verkennen.

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Begrijp de basisprincipes van Go systeemprogrammering
- Zet de Go ontwikkelomgeving op
- Programma's schrijven in Go
- Gebruik zowel de basis- als geavanceerde functies van Go for Unix en Linux systeemprogrammering
- Begrijp en gebruik Go routines
- Schrijf snelle en lichtgewicht code met Go
- Schrijf low-level netwerkcode met Go

Publiek

- programmeurs
- ontwikkelaars

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen
14 hours
Overview
Arch Linux is een onafhankelijk ontwikkelde GNU / Linux-distributie die vaak wordt aangeduid als de eenvoudige Linux, omdat het een minimaal basissysteem biedt, waardoor gebruikers het alleen kunnen configureren om toe te voegen wat nodig is In deze live training met instructeur leren de deelnemers de basisprincipes van Arch Linux terwijl ze de basisstappen van systeembeheer in Arch Linux doorlopen Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de principes van Arch Linux Installeer Arch Linux op hun systemen Implementeer verschillende systeembeheertaken op Arch Linux Publiek Systeembeheerders ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
14 hours
Overview
De cursus beantwoordt vragen:

Hoe werkt de shell?

Hoe programma's in een shell te schrijven?
35 hours
Overview
Dit is een uitgebreide training voor het beheer van het Debian GNU / Linux-besturingssysteem Het wordt altijd geleverd op de huidige versie van Debian .
14 hours
Overview
DNS (Domain Name System) is de "Telefoonboek" van het Internet, die een directory van computernamen en hun IP-adressen. BIND is de meest voorkomende Linux implementatie van DNS. Wanneer u een website opent of een e-mailbericht verzendt en ontvangt, wordt de geadresseerde van een DNS-server op een rustige plek geadresseerd.

in deze instructeur-LED, live training, zullen de deelnemers leren de kritieke kenmerken van DNS tijdens het uitvoeren van oefeningen in de Setup en configuratie van een binden DNS-server op Linux. De cursus begint met een opfrissing op de belangrijkste netwerken principes, dan graaft in hands-on praktijk met Setup en configuratie. Gestaag, de discussie en praktijken te verplaatsen naar meer complexe onderwerpen zoals veiligheid, beschikbaarheid, debuggen en het oplossen van problemen.

formaat van de cursus

- deel lezing, deel discussie, zware hands-on praktijk en uitvoering, af en toe een quiz om de voortgang te meten
28 hours
Overview
- Creëerde Linux / Unix-beheerders en ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in deelname aan Linux / Unix-servers
- Zelfs beginners, die de basisvaardigheden en -kennis van Linux , kunnen deze cursus inhalen als je het lab van de instructeur en de uitleg in detail volgt.
- Deze cursus is bedoeld om voldoende te oefenen met het beheren van Linux servers en om aan te tonen dat het heel gemakkelijk is om Linux / Unix-servers te begrijpen.
- Deze cursus wordt aan het publiek gegeven met 40% lezingen, 50% labs en 10% Q&A. Deze vijfdaagse cursus legt sterk de nadruk op laboratoriumactiviteiten.
- U leert hoe u Top 4 Linux servers kunt implementeren en beheren die uiterst nuttige netwerkservices bieden voor een bedrijfskritieke bedrijfsomgeving.
- Het kan op elke distributie worden geleverd (Fedora, CentOS worden vaak gebruikt)
14 hours
Overview
Flatpak is een hulpprogramma voor software-implementatie, pakketbeheer en applicatievirtualisatie voor Linux desktopcomputeromgevingen. Het biedt een sandbox-omgeving waarin gebruikers applicaties kunnen uitvoeren los van de rest van het systeem.

Deze cursus leert het basisgebruik van Flatpak, handig voor zowel ontwikkelaars als systeembeheerders. De cursus bevat veel praktische oefeningen en de deelnemers oefenen in hun eigen omgeving en bouwen hun eigen Flatpak-afbeeldingen.

Publiek

- ontwikkelaars
- systeembeheerders
- managers
21 hours
Overview
Deze cursus is bedoeld om haar deelnemers alle benodigde hulpmiddelen te bieden om de intermediaire vaardigheden over het Linux besturingssysteem te verwerven, zodat ze het programma kunnen bewerken, beheren en structureren op de manier die het meest geschikt is voor hun organisatie met een grondige tussentijdse kennis van de werking van het systeem.
7 hours
Overview
Het primaire doel van deze praktische cursus is om de Linux high-availability stack (Pacemaker, DRBD) aan systeembeheerders te introduceren. Tijdens de training bouwt elke deelnemer een cluster met twee machines dat een eenvoudige, hoog beschikbare service (zoals Postgre SQL of NFS) biedt op een virtueel IP-adres. Ook wordt gebruik van DRBD die niet gerelateerd is aan hoge beschikbaarheid overwogen.
14 hours
Overview
Internet of Things (IoT) is een netwerkinfrastructuur die fysieke objecten en softwareapplicaties draadloos met elkaar verbindt, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen via netwerkcommunicatie, cloud computing en gegevensverzameling. Python is een programmeertaal op hoog niveau die wordt aanbevolen voor IoT vanwege de duidelijke syntaxis en grote communityondersteuning.

In deze door een instructeur geleide live training leren deelnemers hoe ze IoT-oplossingen kunnen programmeren met Python .

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Begrijp de basisprincipes van IoT-architectuur
- Leer de basisprincipes van het gebruik van Raspberry Pi
- Installeer en configureer Python op Raspberry Pi
- Ontdek de voordelen van het gebruik van Python bij het programmeren van IoT-systemen
- Bouw, test, implementeer en los problemen met een IoT-systeem op met Python en Raspberry Pi

Publiek

- ontwikkelaars
- ingenieurs

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen

Notitie

- Neem contact met ons op om een aangepaste training voor deze cursus aan te vragen.
14 hours
Overview
Internet of Things (IoT) is een netwerkinfrastructuur die fysieke objecten en softwareapplicaties draadloos met elkaar verbindt, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen via netwerkcommunicatie, cloud computing en gegevensverzameling.

In deze live training onder leiding van een instructeur leren deelnemers de basisprincipes van IoT terwijl ze door de creatie van een IoT-sensorsysteem stappen met behulp van de Raspberry Pi .

Aan het einde van deze training kunnen deelnemers:

- Begrijp de principes van IoT, inclusief IoT-componenten en communicatietechnieken
- Leer hoe u de Raspberry Pi specifiek kunt instellen voor IoT-toepassingen
- Bouw en implementeer hun eigen IoT-sensorsysteem

Publiek

- hobbyisten
- Hardware / software ingenieurs en technici
- Technische personen in alle industrieën
- Beginner ontwikkelaars

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen

Notitie

- Raspberry Pi ondersteunt verschillende besturingssystemen en programmeertalen. Deze cursus gebruikt op Linux gebaseerde Raspbian als besturingssysteem en Python als programmeertaal. Neem contact met ons op om een specifieke configuratie aan te vragen.
- Deelnemers zijn verantwoordelijk voor de aankoop van de Raspberry Pi hardware en -componenten.
7 hours
Overview
Het LEDE-project ( Linux Embedded Development Environment) is een Linux besturingssysteem op basis van OpenWrt . Het is een complete vervanging voor de door de leverancier geleverde firmware van een breed scala aan draadloze routers en niet-netwerkapparaten.

In deze door een instructeur geleide, live training leren deelnemers hoe ze een op LEDE gebaseerde draadloze router kunnen opzetten.

Publiek

- Netwerkbeheerders en technici

Formaat van de cursus

- Deelcollege, deelbespreking, oefeningen en zware praktijkoefeningen
Weekend Linux cursus, Avond Linux training, Avond Linux opleiding Linux boot camp, Linux instructeur geleid, Weekend Linux training, Avond Linux cursus, Linux coaching, Linux instructeur, Linux trainer, Linux training cursus, Linux lessen, Linux on-site, Linux privé cursus, Linux een op een training, Linux op locatie, Weekend Linux opleiding

Cursussen met korting

Course Discounts Newsletter

We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
You can always change your preferences or unsubscribe completely.

Een aantal van onze klanten

is growing fast!

We are looking to expand our presence in the Netherlands!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in the Netherlands
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!