Linux Training Courses

Linux Training Courses

Lokale, geïnstrueerde live Linux-trainingen demonstreren via handson-oefeningen hoe een Linux-systeem te installeren, beheren, beveiligen en troubleshooten Onze Linux-cursussen behandelen het gebruik van Linux op traditionele servers en ook in embedded systemen is Linux-training beschikbaar als "onsite live training" of "live-training op afstand" Onsite live training kan lokaal worden uitgevoerd op het terrein van de klant in Nederland of in NobleProg bedrijfsopleidingscentra in Nederland Live-training op afstand wordt uitgevoerd via een interactieve, externe desktop NobleProg Uw lokale trainingsaanbieder.

Getuigenissen

★★★★★
★★★★★

Linux Cursusoverzicht

Title
Duration
Overview
Title
Duration
Overview
14 hours
Overview
De cursus beantwoordt de vragen:

- Hoe basishandelingen op het systeem uitvoeren?
- Waar vind je informatie en hoe kan je hulp krijgen?
- Hoe werkt de kracht?
- Wat zijn de soorten bestanden in het systeem?
- Hoe eenvoudig en snel problemen oplossen?
21 hours
Overview
- Hoe het systeem beheren?
- Hoe gebruikersaccounts beheren?
14 hours
Overview
Deze tweedaagse cursus geeft een inleiding tot het schrijven van UNIX Shell-scripts met behulp van de Korn- en Bash-shells en tot de meer geavanceerde functies van UNIX, inclusief de batch-editor sed en de taal voor het verwerken van tekstbestanden.

Hoewel gebaseerd op de Solaris-versie van UNIX op een desktop-pc, kunnen de geleerde beginselen worden toegepast op alle andere versies van UNIX, waaronder Linux, AIX, HP-UX en SCO.

De cursus heeft de vorm van een workshop, met een mix van colleges, werkvoorbeelden en praktische oefeningen. Hoewel de inhoud kan worden aangepast, is normaal gesproken ten minste 1 dag nodig om de kernelementen te dekken.

Volledige cursusnotities worden meegeleverd, evenals voorbeeldscriptbestanden en gratis softwaretools voor gebruik bij toegang tot een UNIX-server.
7 hours
Overview
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
7 hours
Overview
Snap is een opensource Linux-verpakkingssysteem gemaakt door Ubuntu voor het vereenvoudigen van de installatie en het onderhoud van pakketten Dit gebeurt door het oplossen van relationele afhankelijkheidsconflicten Door ontwikkelaars toe te staan ​​alles waar hun software van afhankelijk is in één pakket te plaatsen, kan hun software zelfstandig worden en onafhankelijk van het systeem waarop deze is geïnstalleerd Deze training geeft een introductie in de kenmerken en hoogtepunten van Snap en trekt vergelijkingen met andere vergelijkbare Linux-verpakkings- systemen en containersoftware Deelnemers krijgen een kans om hun eigen Snap-pakketten in te stellen, te bouwen en vrij te geven .
28 hours
Overview
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
21 hours
Overview
Deze instructieve, live training introduceert de software, hardware en het stepbystep-proces dat nodig is om een ​​gezichtsherkenningssysteem helemaal opnieuw te bouwen Gezichtsherkenning is ook bekend als gezichtsherkenning De hardware die in dit lab wordt gebruikt, omvat Rasberry Pi, een cameramodule, servo's (optioneel), enz Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van deze componenten De gebruikte software omvat OpenCV, Linux, Python, etc Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Installeer Linux, OpenCV en andere softwareprogramma's en -bibliotheken op een Rasberry Pi Configureer OpenCV om gezichtsbeelden vast te leggen en te detecteren Begrijp de verschillende opties voor het verpakken van een Rasberry Pi-systeem voor gebruik in realworld-omgevingen Pas het systeem aan voor verschillende gebruiksdoelen, waaronder bewaking, identiteitsverificatie, enz Publiek ontwikkelaars Hardware / software technici Technische personen in alle industrieën hobbyisten Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Andere hardware- en software-opties zijn: Arduino, OpenFace, Windows, etc Als u een van deze wilt gebruiken, neem dan contact met ons op om dit te regelen .
14 hours
Overview
Raspberry Pi is een zeer kleine, singleboard-computer Tijdens deze live training met instructeur leren deelnemers hoe de Raspberry Pi moet worden opgezet en geprogrammeerd als een interactief en krachtig ingebed systeem Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Stel een IDE in (geïntegreerde ontwikkelomgeving) voor maximale ontwikkelproductiviteit Programmeer Raspberry Pi voor het besturen van apparaten zoals bewegingssensor, alarmen, webservers en printers Begrijp de architectuur van Raspberry Pi, inclusief ingangen en aansluitingen voor add-on apparaten Begrijp de verschillende opties in programmeertalen en besturingssystemen Test, debug en gebruik de Raspberry Pi om problemen in de echte wereld op te lossen Publiek ontwikkelaars Hardware / software technici Technische personen in alle industrieën hobbyisten Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Raspberry Pi ondersteunt verschillende besturingssystemen en programmeertalen Deze cursus gebruikt Linuxbased Raspbian als het besturingssysteem en Python als de programmeertaal Als u een specifieke configuratie wilt aanvragen, neemt u contact met ons op om dit te regelen Deelnemers zijn verantwoordelijk voor de aankoop van de Raspberry Pi-hardware en componenten .
7 hours
Overview
Huevos is een open-source Linux distributie die het hele besturingssysteem (inclusief systeemdiensten zoals udev en rsyslog) als docker containers beheert. Huevos bevat alleen de kale minimale software die nodig is om docker draaien. Het loopt docker als PID1 en dynamisch trekt alles wat het nodig heeft via docker. Op ongeveer 22MB, Huevos is gemakkelijk te distribueren, orkestreren en spin up in uw datacenter.

deze instructeur-LED, live training introduceert Huevos & #39; s architectuur, tools en componenten en wandelingen deelnemers stap-voor-stap door de installatie van Huevos in een live lab omgeving. Aan het einde van deze opleiding, zullen de deelnemers hebben het inzicht en de praktijk te gebruiken Huevos om containers te draaien op schaal in de ontwikkeling, test en productie.

formaat van de cursus

- deel lezing, deel discussie, zware hands-on practice
14 hours
Overview
Deze praktische cursus bevat onderwerpen die zijn gericht aan systeembeheerders, ontwikkelaars, ingesloten ontwikkelaars en gewone desktopgebruikers (inclusief managers) die een inleiding op virtualisatie in het algemeen zouden willen hebben Na deze cursus kunnen beheerders private clouds maken voor gebruik in de productie en kunnen ontwikkelaars hun code testen op meerdere besturingssystemen zonder een tweede pc of een nonx86-bord nodig te hebben We begrijpen dat de reeks onderwerpen in deze cursus een breed scala aan onderwerpen omvatte die mogelijk niet voor alle klanten van toepassing zijn Geef bij het boeken van deze cursus aan wat u wilt bereiken met behulp van QEMU of KVM We zullen dit aanpassen door de tijd van minder relevante onderwerpen opnieuw toe te wijzen aan de onderwerpen die belangrijk voor u zijn .
14 hours
Overview
This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers wishing to package, deploy, upgrade and version control entire Linux systems quickly and at scale.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure OSTree.
- Carry out binary deployments and upgrades of operating systems and containers.
- Use OSTree as a version control system to manage multiple filesystem trees and bootloaders.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion
- Lots of exercises and practice
- Hands-on implementation in a live-lab environment

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
- To learn more about OSTree, please visit: https://github.com/ostreedev/ostree
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op LPI-certificering. Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich voorbereidt op LPI-certificering Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen .
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich opmaakt voor het LPI-certificering 102-examen. Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen.
14 hours
Overview
Deze cursus is gemaakt voor iemand die zich opmaakt voor het LPI-certificeringsexamen 101 Het wordt uitgevoerd als een serie lezingen die verweven zijn met eenvoudige oefeningen .
14 hours
Overview
Deze cursus is bedoeld voor junior software-ontwikkelaars Na de voltooiing van de cursus zullen de cursisten de architectuur van bekende webservers zoals Apache of Nginx kunnen begrijpen en hun eigen netwerkprogramma's kunnen implementeren De cursus bestaat uit 67% hoorcolleges, 33% handsonoefeningen .
14 hours
Overview
Tijdens de cursus leren de deelnemers:

- Wat is denial-of-service-aanvallen, Flooding, Sniffing, MIM?
- Hoe om te breken van het netwerk naar de server?
- Hoe kan ik pakketten op het netwerk bekijken (ook op switches)?
- Kijk je elke combinatie van de wereld?
- Hoe het netwerk te controleren?
- Hoe een firewall configureren?
- Hoe versleutelde verbindingen gebruiken?
- Hoe tunnels te maken?
- Hoe log ik pakketten in?
- Hoe poorten scannen?
- Hoe het aantal onnodige diensten op de server te verminderen?
7 hours
Overview
Alpine Linux is een gedistribueerde, lichtgewicht (80 MB) Linux-distributie op basis van musl libc en BusyBox Alpine Linux wordt geproduceerd door de makers van Docker en is een van de vele in de recente proliferatie van distributies die zijn afgestemd op virtualisatie, containerisatie en de cloud Alpine Linux vervangt Ubuntu als de officiële basisafbeelding voor Docker-containers Deze training introduceert de architectuur van Alpine Linux en wandelt stap voor stap door de installatie van Alpine Linux in een live-labomgeving Tegen het einde van deze training hebben deelnemers de kennis en ervaring om Alpine Linux te implementeren als de basis voor het draaien van containers in ontwikkelings-, test- en productieomgevingen Publiek DevOps-ingenieurs Systeembeheerders Software engineers Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, gedeeltelijke discussie, zware hands-on praktijk .
35 hours
Overview
Go (Golang) is een open source programmeertaal ontwikkeld door Google Een van de populaire use-cases van Go is het programmeren van Linux- en Unix-systemen Tijdens deze live training met instructeur leren deelnemers de basisbeginselen van systeemprogrammeren met Go terwijl ze handson-oefeningen doorlopen om de verschillende functies van Go te verkennen Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de grondbeginselen van Go-systeemprogrammering Stel de Go-ontwikkelomgeving in Schrijf programma's in Go Gebruik zowel de basis- als geavanceerde functies van Go for Unix en Linux-systeemprogrammering Begrijp en gebruik Goroutines Schrijf snelle en lichte code met Go Schrijf lowlevel-netwerkcode op met Go Publiek programmeurs ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
14 hours
Overview
Arch Linux is een onafhankelijk ontwikkelde GNU / Linux-distributie die vaak wordt aangeduid als de eenvoudige Linux, omdat het een minimaal basissysteem biedt, waardoor gebruikers het alleen kunnen configureren om toe te voegen wat nodig is In deze live training met instructeur leren de deelnemers de basisprincipes van Arch Linux terwijl ze de basisstappen van systeembeheer in Arch Linux doorlopen Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de principes van Arch Linux Installeer Arch Linux op hun systemen Implementeer verschillende systeembeheertaken op Arch Linux Publiek Systeembeheerders ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
14 hours
Overview
De cursus beantwoordt vragen: Hoe werkt de shell? Hoe programma's in een shell te schrijven? .
35 hours
Overview
Dit is een uitgebreide training voor het beheer van het Debian GNU / Linux-besturingssysteem Het wordt altijd geleverd op de huidige versie van Debian .
14 hours
Overview
DNS (Domain Name System) is de "Telefoonboek" van het Internet, die een directory van computernamen en hun IP-adressen. BIND is de meest voorkomende Linux implementatie van DNS. Wanneer u een website opent of een e-mailbericht verzendt en ontvangt, wordt de geadresseerde van een DNS-server op een rustige plek geadresseerd.

in deze instructeur-LED, live training, zullen de deelnemers leren de kritieke kenmerken van DNS tijdens het uitvoeren van oefeningen in de Setup en configuratie van een binden DNS-server op Linux. De cursus begint met een opfrissing op de belangrijkste netwerken principes, dan graaft in hands-on praktijk met Setup en configuratie. Gestaag, de discussie en praktijken te verplaatsen naar meer complexe onderwerpen zoals veiligheid, beschikbaarheid, debuggen en het oplossen van problemen.

formaat van de cursus

- deel lezing, deel discussie, zware hands-on praktijk en uitvoering, af en toe een quiz om de voortgang te meten
28 hours
Overview
- Linux / Unix-beheerders en ontwikkelaars gemaakt die geïnteresseerd zijn in betrokkenheid bij LInux / Unix-servers
- Zelfs beginners, die over de basisvaardigheden en kennis op Linux beschikken, kunnen deze cursus inhalen, alleen als je het instructielaboratorium en de uitleg in detail volgt.
- Deze cursus is bedoeld om genoeg Linux-servers te beheren en te laten zien dat Linux / Unix-servers zeer eenvoudig te begrijpen zijn.
- Deze cursus wordt aan het publiek afgeleverd met 40% hoorcolleges, 50% labs en 10% Q & A. Deze vijfdaagse cursus legt sterk de nadruk op op het lab gebaseerde activiteiten.
- U leert hoe u Top 4 Linux-servers kunt implementeren en beheren die zeer nuttige netwerkdiensten bieden voor een bedrijfskritieke bedrijfsomgeving.
- Het kan op elke distributie worden afgeleverd (Fedora, CentOS worden vaak gebruikt)
14 hours
Overview
Flatpak is een hulpprogramma voor software-implementatie, pakketbeheer en applicatievirtualisatie voor Linux desktop computeromgevingen Het biedt een sandbox-omgeving waarin gebruikers applicaties onafhankelijk van de rest van het systeem kunnen uitvoeren Deze cursus leert het basisgebruik van Flatpak, handig voor zowel ontwikkelaars als systeembeheerders De cursus bevat veel hands-on oefeningen en de deelnemers oefenen in hun eigen omgeving en bouwen hun eigen Flatpak-afbeeldingen Publiek ontwikkelaars systeembeheerders managers .
21 hours
Overview
Deze cursus is bedoeld om de deelnemers alle nodige hulpmiddelen te bieden om de tussenliggende vaardigheden over het Linux-besturingssysteem te verwerven, zodat ze het programma kunnen bewerken, beheren en structureren op de manier die het meest geschikt is voor hun organisatie met een grondige tussentijdse kennis van de werking van het systeem .
7 hours
Overview
Het primaire doel van deze praktische cursus is om de Linux highavailability stack (Pacemaker, DRBD) aan systeembeheerders te introduceren Tijdens de training zal elke deelnemer een twomachine cluster bouwen dat een eenvoudige hoogst beschikbare service biedt (zoals PostgreSQL of NFS) op een virtueel IP-adres Ook worden toepassingen van DRBD die geen verband houden met hoge beschikbaarheid overwogen .
14 hours
Overview
Internet of Things (IoT) is een netwerkinfrastructuur die fysieke objecten en softwaretoepassingen draadloos met elkaar verbindt, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen via netwerkcommunicatie, cloud computing en gegevensregistratie Python is een programmeertaal op hoog niveau die wordt aanbevolen voor IoT vanwege de duidelijke syntaxis en grote community-ondersteuning Tijdens deze live training met instructeur leren deelnemers IoT-oplossingen met Python te programmeren Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de fundamenten van IoT-architectuur Leer de basisprincipes van het gebruik van Raspberry Pi Installeer en configureer Python op Raspberry Pi Leer de voordelen van het gebruik van Python bij het programmeren van IoT-systemen Bouw, test, implementeer en los problemen op met een IoT-systeem met Python en Raspberry Pi Publiek ontwikkelaars ingenieurs Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Om een ​​aangepaste training aan te vragen voor deze cursus, neem dan contact met ons op om dit te regelen .
14 hours
Overview
Internet of Things (IoT) is een netwerkinfrastructuur die fysieke objecten en softwaretoepassingen draadloos met elkaar verbindt, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen via netwerkcommunicatie, cloud computing en gegevensregistratie Tijdens deze live training met instructeur leren deelnemers de basisprincipes van IoT terwijl ze door de creatie van een IoT-sensorsysteem lopen met behulp van de Raspberry Pi Aan het einde van deze training kunnen deelnemers: Begrijp de principes van IoT, inclusief IoT-componenten en communicatietechnieken Leer hoe u de Raspberry Pi specifiek voor IoT-toepassingen kunt instellen Bouw en implementeer hun eigen IoT-sensorsysteem Publiek hobbyisten Hardware / software-ingenieurs en technici Technische personen in alle industrieën Beginnende ontwikkelaars Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen Notitie Raspberry Pi ondersteunt verschillende besturingssystemen en programmeertalen Deze cursus gebruikt Linuxbased Raspbian als het besturingssysteem en Python als de programmeertaal Als u een specifieke configuratie wilt aanvragen, neemt u contact met ons op om dit te regelen Deelnemers zijn verantwoordelijk voor de aankoop van de Raspberry Pi-hardware en componenten .
7 hours
Overview
Het LEDE-project (Linux Embedded Development Environment) is een Linux-besturingssysteem op basis van OpenWrt Het is een complete vervanging voor de door leveranciers geleverde firmware van een breed scala aan draadloze routers en niet-werkende apparaten In deze live training met instructeur leren deelnemers hoe ze een op LEDE gebaseerde draadloze router kunnen opzetten Publiek Netwerkbeheerders en technici Formaat van de cursus Gedeeltelijke lezing, deelbespreking, oefeningen en zware handsonoefeningen .
Weekend Linux cursus, Avond Linux training, Avond Linux opleiding Linux boot camp, Linux instructeur geleid, Weekend Linux training, Avond Linux cursus, Linux coaching, Linux instructeur, Linux trainer, Linux training cursus, Linux lessen, Linux on-site, Linux privé cursus, Linux een op een training, Linux op locatie, Weekend Linux opleiding

Cursussen met korting

Course Discounts Newsletter

We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
You can always change your preferences or unsubscribe completely.

Een aantal van onze klanten

is growing fast!

We are looking to expand our presence in the Netherlands!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in the Netherlands
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!